Jans: "Dan had hij misschien wel een keer op het bankje gezeten"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Nu de spelers van FC Twente genieten van de WK-break, kijkt Ron Jans in de podcast De Ballen Verstand terug op het eerste deel van het seizoen van FC Twente. Vanuit de achterban klinkt met regelmaat de kritiek dat Michel Vlap veel krediet krijgt van de trainer, terwijl het rendement van de aanvallende middenvelder te wensen overlaat.

Het is niet zonder reden dat Michel Vlap veel krediet krijgt van de trainer. “Nee, dat wordt ook weer bevestigd door resultaten van het team”, legt Jans uit. “Ook heeft het er mee te maken, en soms moet je als speler een beetje mazzel hebben, dat als Sadilek en Steijn fit waren geweest hij misschien wel een keer op het bankje had gezeten. Alleen hij doet er alles aan en hij heeft de potentie."

"Maar met hem in het team hebben we ook hele goede resultaten geboekt", gaat Jans verder over Vlap. "Het is gewoon jammer dat hij in de voorbereiding en Europees echt top was en scoorde. Na die hersenschudding is het een beetje zoeken. Hij wil zo graag aan de buitenwereld alles bewijzen dat hij het wel kan."

"We hebben het al over de 'Vloek van Vlap' gehad: dat de bal wordt geblokt of op de paal of op de lat... Dan heeft hij een assist, maar dan missen ze de kans of de keeper zit er nog tussen. Ik vind dat hij het heeft verdiend. Het is ook niet zo dat het alternatief altijd zomaar klaar is. Je moet soms ook investeren in mensen zodat ze vertrouwen krijgen. Dat doe ik inderdaad wel eens met meerdere spelers. Terwijl je ook wel eens twijfelt of dit wel het moment is om eens wat anders te doen", besluit de oefenmeester van FC Twente.

Nederland - Verenigde Staten

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de finales! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen de Verenigde Staten. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van de VS! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
6/01
FC Twente
20:00
FC Emmen
za
14/01
Ajax
21:00
FC Twente
zo
22/01
FC Twente
14:30
FC Utrecht
wo
25/01
Vitesse
18:45
FC Twente
zo
29/01
FC Twente
12:15
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
8 SC Heerenveen 14 3 23
Bekijk de hele stand