Jans vertelt: "Saudi-Arabië, de Emiraten en Japan meldden zich"

Ron Jans bij Almere City
Ron Jans bij Almere City Foto: © Pro Shots

Ron Jans vertrok vorig seizoen als trainer bij FC Twente om een half jaar tot een jaar verlof te nemen van het voetbal, echter werd dit ingekort tot twee maanden nadat FC Utrecht bij hem aanklopte. In gesprek bij Goedemorgen Eredivisie vertelt de hoofdtrainer van de Domstedelingen over de opties die hij had.

“Ik heb gehoopt op een halfjaar, en dan daarna weer ergens beginnen. Maar ik heb echt wel in april/mei zo’n vijftien à twintig keer gezegd: ‘Nee, ik ga deze zomer gewoon helemaal niks doen’. Ik wil nog niet stoppen, we wilden niet meer naar het buitenland."

"Dus als Utrecht dan komt, zo vroeg, dan verwacht je ook niet dat begin september de eerste trainer wordt ontslagen. Ik werd toch enthousiast, en ik heb er ook geen spijt van”, stelt de hoofdtrainer van FC Utrecht.

Jans onthult ook dat hij al meerdere keren in verband is gebracht met clubs in het buitenland. “Heel vaak word je gepolst, daar zaten dan een heleboel landen bij. Saudi-Arabië, Verenigde Arabische Emiraten en Japan, maar daar hadden we geen zin meer in. Dat gaan we niet meer doen. Kleinkinderen veranderen je leven, we gaan gewoon niet meer naar het buitenland.”

“Ik zie jou niet in Saudi-Arabië werken, Ron”, stelt presentator Milan van Dongen. “Dat is dus ook een land waar ik principieel niet heen ga”, reageert Jans op de presentator.

Lees meer:
0 reacties