Jans: "Voel op dit moment dat dit een hele goede beslissing is"

Ron Jans kondigde op 12 februari aan na dit seizoen te stoppen als trainer van FC Twente. Sindsdien werd er in drie wedstrijden tweemaal verloren en één keer gelijkgespeeld. Volgens de oefenmeester is er wel iets veranderd na zijn bekendmaking.

"Ja, ergens merk je dat wel", beaamt Jans bij Studio Voetbal. "Maar ik merk ook bij mezelf dat na PSV (3-1, red.) wel even boos was. Toen heb ik ook wel gezegd: Moet je eens even luisteren, ik ben hier tot het einde van het seizoen de trainer en ik zal er alles aan doen om dit seizoen zo goed mogelijk af te sluiten en dat het niet als een nachtkaars uit gaat. Dus het leeft enorm bij mij. Misschien was dat ook wel een goed moment om dat aan te geven."

Jans heeft wel een verklaring waarom het even wat minder gaat bij FC Twente. "Spelers zijn ook heel veel bezig met hun eigen toekomst", aldus de oefenmeester, die meent dat hij zijn vertrek moest aankondigen. "Je kunt het niet meer uitstellen. Je kunt niet nog langer wachten. Ik heb er heel lang over nagedacht en de hoofdreden is echt dat er bijna niets was en nu drie jaar verder... Het is niet normaal, vind ik."

Rafael van der Vaart had het vertrek van Jans niet aan zien komen. "Heel veel waren er verrast en ik heb mezelf ook wel verrast", reageert de trainer. "Ik voel op dit moment alleen maar dat dit een hele goede beslissing is. Ik heb echt een goed gesprek gehad met de raad van commissarissen. Dat was wel laat, maar je moet eigenlijk eerst een algemeen en een technisch directeur hebben en dan ga je naar de trainer. Het was wel wat laat, maar het contact en het gesprek met die mensen was gewoon prima. Misschien was het op een ander moment anders geweest, maar dat heb je niets aan."

Zet €10 in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Twente komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Twente (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
zo
8/10
Fortuna Sittard
14:30
FC Twente
zo
22/10
Heracles Almelo
14:30
FC Twente
zo
29/10
FC Twente
12:15
Feyenoord
zo
5/11
FC Utrecht
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 6 19 18
2 AZ 5 13 15
3 FC Twente 6 9 15
4 Feyenoord 5 14 11
5 Sparta Rotterdam 6 2 11
6 Go Ahead Eagles 6 0 10
7 Excelsior 6 2 9
Bekijk de hele stand