"Jans wordt hartelijk ontvangen, maar hoop dat hij narrig afdruipt"

FC Twente neemt het zondagmiddag in De Grolsch Veste op tegen FC Utrecht. Clubwatcher Tijmen van Wissing van RTV Oost kijkt echt uit naar het treffen in Enschede.

"Dat is toch wel het mooiste affiche", zegt Van Wissing bij De Oosttribune. "Een wedstrijd om 12.15 uur viel afgelopen week tegen (Go Ahead Eagles - PEC Zwolle, red.), maar ik denk dat ze zich daar in de Veste beter overheen kunnen zetten. En Ron Jans doet er alles aan om er een theaterstuk van te maken, dus ik denk dat dat leuk wordt."

Van Wissing stuitte in de voorbereiding op het duel op iets opmerkelijks. "Ik was een beetje naar de statistieken aan het kijken en het viel me op dat FC Utrecht de meeste spelers gebruikt. Dat vind ik niet zo heel opvallend. Maar FC Twente gebruikt met Excelsior de minste spelers, terwijl we het vaak hebben over de vele smaken die Oosting tot zijn beschikking heeft", aldus de journalist.

Het duel betekent de terugkeer van Ron Jans in De Grolsch Veste. "Jans wordt heel hartelijk ontvangen, maar ik hoop dat hij narrig afdruipt", lacht Van Wissing. "Maar Jans doet het goed bij FC Utrecht. Hij is al dertien wedstrijden op rij ongeslagen. Hij heeft het record van Ab Fafié al geëvenaard. Er zijn veel gelijke spelen, maar hij heeft er toch iets ingekregen. Ik sprak ook de collega's van RTV Utrecht en hij heeft toch weer die club naar zijn hand gezet. Dat doet hij in korte tijd."

"Er was veel chagrijn", vervolgt hij. "Onder die Silberbauer lag er een deken over die club, de sponsors waren chagrijnig. En Ron Jans komt binnen, het is een vrolijke noot die daar binnenkomt. Hij slaat iedereen op de schouders en binnen een paar maanden is dat sentiment helemaal gekeerd, ondanks dat ze ook nog heel veel punten laten liggen. Want FC Utrecht staat met dit hele goede materiaal nog 'slechts' negende. Maar ze hebben de weg omhoog gevonden en zijn in mijn optiek één van de favorieten voor de play-offs", besluit Van Wissing.

Lees meer:
0 reacties