Jansen: "Het is nu wel de Eredivisie, we zijn geen FC Twente"

Johnny Jansen
Johnny Jansen Foto: © Pro Shots

PEC Zwolle beleeft een mindere periode in de Eredivisie. De club uit de provinciehoofdstad deed zelfs mee voor een plek in de play-offs om Europees voetbal, maar ziet na zes keer puntenverlies op rij de degradatiestreep naderen.

Het gat met plek zestien is nu zes punten. "Je kijkt wel naar de ranglijst, maar moet niet in de war raken. We hebben alles in eigen hand", zegt PEC Zwolle-trainer Johnny Jansen in De Stentor.

De oefenmeester doet een beroep op de realiteitszin. "We hebben een nieuwe groep, komen uit de Keuken Kampioen Divisie en hebben een nieuwe trainer. We willen wel aanvallend voetballen en meer vermaak bieden, maar het is nu wel de eredivisie. We zijn geen FC Twente dat na promotie snel naar het linkerrijtje kan. Het doel is lijfsbehoud en wat dat betreft staan we er goed voor", aldus Jansen, die bijval krijgt van aanvoerder Bram van Polen.

"Dat we zes keer niet winnen, is vervelend. Ik heb vertrouwen in hoe we voor de dag komen en heb nergens het gevoel dat iets heel lastig gaat worden. Feit is wel dat het lekker zou zijn als we een keer punten pakken. We willen zo snel mogelijk naar de 34 punten", aldus de verdediger, die zich nog geen zorgen maakt.

"Vooraf hadden we ervoor getekend dat we 28 punten zouden hebben, acht wedstrijden voor het einde", meent Van Polen. "Ik vind dat we onszelf tekort hebben gedaan, we hadden allang veilig kunnen zijn als we onszelf hadden beloond en Zeist mee hadden gehad. Ik vind ons stabiel en ben van mening dat we redelijk wat creëren. Dat mag ook op het conto van de trainer geschreven worden."

Lees meer:
0 reacties