Jansen kritisch: "Het voetballen is nog niet wat het moet zijn"

Renate Jansen en Sherida Spitse
Renate Jansen en Sherida Spitse Foto: © Orange Pictures

FC Twente Vrouwen had het gisteren moeilijk tegen Ajax, maar uiteindelijk wist aanvaller Renate Jansen het net te vinden (0-1). Ze is erg enthousiast, maar blijft ook kritisch op haar ploeg.

Jansen geeft bij ESPN toe dat FC Twente geluk heeft gehad tegen de Amsterdammers. "Ik denk dat dit hele belangrijke punten zijn. Je moet natuurlijk wel zelf de druk erop houden. Het voetballen is nog niet wat het moet zijn. In de eerst helft hadden we bij vlagen redelijk gevoetbald, maar ik ben één keer vrij en ik schiet hem erin. Daar maak je het hun wel lastig mee."

De 32-jarige spelmaker weet niet waarom haar ploeg uiteindelijk aan het langste eind trok. "Ik kan niet zeggen het was dit of dat. Ik denk dat we gewoon met z'n allen knokken om die nul te houden en dat hebben we van tevoren ook gezegd. Eigenlijk scoren wij altijd en dat heb je vandaag ook gezien."

Op gegeven moment werd Jansen gewisseld en zag ze hoe Ajax terug in hun spel kwam. "In de laatste minuten zit ik op de bank wel billen te knijpen. In de wedstrijd zelf heb je dat minder door. Dan ga je gewoon strijden voor je team. Het is wel spannend."

Lees meer:
0 reacties