Jansen lovend over tegenstander: "Jonge, getalenteerde speelsters"

Renate Jansen in actie namens FC Twente
Renate Jansen in actie namens FC Twente Foto: © Orange Pictures

FC Twente Vrouwen is ook na een week met drie wedstrijden nog altijd ongeslagen in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Renate Jansen kijkt met een goed gevoel terug op een pittige week.

"Net na de winterstop gelijk met zo’n programma beginnen is zwaar, maar het geeft je ook de kans om gelijk weer te groeien en de puntjes op de i te zetten. En dat is ons gelukt", blikt de captain van de ploeg uit Enschede terug op de clubwebsite. Het zorgt ervoor dat FC Twente Vrouwen dus nog altijd ongeslagen is. "Het is heel bijzonder, een uitzonderlijke prestatie. We werken er allemaal heel hard voor, dit gaat uiteraard niet vanzelf. Ik ben daar heel trots op."

Zaterdagmiddag won FC Twente Vrouwen van Excelsior Vrouwen. Er stond na 45 minuten al een 4-0 voorsprong op het scorebord. "Het was misschien wel onze beste helft dit seizoen", denkt Jansen. "We speelden erg goed en creëerden veel kansen. Het voelde in het veld ook goed voor ons." Komende zaterdag gaat FC Twente Vrouwen op bezoek bij PEC Zwolle Vrouwen. "PEC Zwolle heeft veel jonge, getalenteerde speelsters, maar ook een paar met wat meer ervaring", weet de aanvalster.

Jansen vervolgt: "Ze willen vaak hoog druk zetten en lekker aanvallend spelen. We weten dat ze erg intensief druk zetten, dat merkten we ook wel in de thuiswedstrijd. We maakten het onszelf toen moeilijk. We moeten die fouten eruit halen en makkelijker voetballen aanstaande zaterdag."

Lees meer:
0 reacties