Jansen neemt afscheid met drie prijzen: "Droomt van zo'n afscheid"

Joran Pot en Renate Jansen na de winst van de Eredivisie Cup
Joran Pot en Renate Jansen na de winst van de Eredivisie Cup Foto: © Pro Shots

De tijd van Renate Jansen bij FC Twente Vrouwen zit er na vrijdagavond definitief op. De 33-jarige captain sloot negen jaar in Enschede af met een nieuwe prijs: de Eredivisie Cup.

In de finale knokte FC Twente Vrouwen zich naar een late zege, 3-2 tegen PSV Vrouwen. "Ik heb hier geen woorden voor", reageert Jansen bij ESPN. "We kwamen op achterstand en dan moet je. Dan maken we zo laat de winnende treffer. Dat is een ontlading van jewelste."

De aanvalster neemt zodoende met drie prijzen afscheid: de Super Cup, de landstitel en de Eredivisie Cup. "Je droomt van zo'n afscheid. Dat het daadwerkelijk uitkomt is ongelooflijk. Dit seizoen hebben we net als vorig seizoen drie prijzen binnengesleept. Vorig jaar misten we met de landstitel de belangrijkste. Die hebben we dit jaar wel gepakt, met nog twee mooie andere prijzen", glundert ze.

Jansen is zeker niet de enige speelster die vertrekt bij FC Twente Vrouwen. Ook onder meer Wieke Kaptein, Caitlin Dijkstra, Marit Auée en Marisa Olislagers maken een transfer. "We hebben een fantastisch leuke groep. Het is jammer dat het uit elkaar valt, maar iedereen heeft doelen in zijn leven. Daar gaan ze voor en dat is terecht."

De ervaren kracht heeft nog geen nieuwe club, zo vertelde ze. "Ik kan hier nog niet zo veel over zeggen. Of het dichtbij is weet ik niet. Ik ga mijn gevoel volgen."

Lees meer:
0 reacties