Jansen trots: "Geen speelster in Nederland met zoveel prijzen"

FC Twente-captain Renate Jansen loopt het veld op in De Grolsch Veste
FC Twente-captain Renate Jansen loopt het veld op in De Grolsch Veste Foto: © BSR Agency

Geen speelster in Nederland pakte zoveel prijzen als Renate Janssen van FC Twente Vrouwen. Aankomende zondag kan daar nog eentje aan worden toegevoegd. Dan kan de ploeg uit Enschede namelijk kampioen worden in de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Een bijzonder moment voor Jansen. In gesprek met Tubantia wordt ze herenigd met al haar tien trofeeën die ze wist te winnen met FC Twente Vrouwen. "Wanneer zie je nou echt alle prijzen bij elkaar die je hebt gewonnen? Nooit toch?”, zegt een verraste Jansen. "Je wint iets, de schaal gaat omhoog, de foto’s worden gemaakt, de verhalen geschreven en dan komt de prijs in het museum van de club. Je ziet zo’n schaal nooit meer. Maar nu ik er mee word geconfronteerd, gaat mijn hart wel sneller kloppen. Er knalt flink wat trots door mijn lichaam."

Ook met ADO Den Haag Vrouwen wist de aanvaller één maal kampioen te worden en twee keer de beker te winnen. Aan het eind van dit seizoen kan daar dus nog een kampioenschap bijkomen en daarnaast ook nog de eredivisiecup. "Ik kan niet anders dan trots zijn op mijn prestaties”, zegt Jansen. "Lieke Martens heeft natuurlijk met Barcelona de Champions League gewonnen, maar ik denk niet dat er in Nederland een speelster is, die zoveel prijzen heeft gepakt.”

Lees meer:
0 reacties