BREAKING | FC Twente Vrouwen-captain vertrekt na 9 jaar: "Trots"

FC Twente-captain Renate Jansen loopt het veld op in De Grolsch Veste
FC Twente-captain Renate Jansen loopt het veld op in De Grolsch Veste Foto: © BSR Agency

Renate Jansen neemt na dit seizoen afscheid van FC Twente Vrouwen. De 33-jarige captain van de Tukkers speelde sinds 2015 in Enschede en droeg meer dan 240 keer het shirt van FC Twente Vrouwen. Daarin scoorde ze 130 doelpunten. Jansen won met FC Twente Vrouwen alle prijzen die er in Nederland te winnen zijn.

De aanvalster speelde eerder bij ADO Den Haag Vrouwen en tekende in 2015 bij FC Twente Vrouwen. Sindsdien werd ze vier keer landskampioen, won ze drie keer de Eredivisie Cup, twee keer de Super Cup en eenmaal de KNVB Beker. Ook dit seizoen stevenen Jansen en FC Twente Vrouwen af op de landstitel.

"Ik ben erg trots om negen seizoenen het shirt van FC Twente Vrouwen te hebben gedragen", reageert de OranjeLeeuwin op haar aanstaande vertrek. "In mijn tijd hier bij de club ben ik uitgegroeid tot volwaardig international en heb ik elk seizoen gestreden om de prijzen. Daar ben ik de club en al mijn teamgenoten heel dankbaar voor. Ik wil mijn carrière bij FC Twente Vrouwen afsluiten als landskampioen en daar zal ik alles aan doen."

Jansen wil haar loopbaan bij een andere club vervolgen: "Ik wil nog graag een nieuw avontuur aangaan. Ik hoop op een buitenlandse club, de komende tijd zal uitwijzen of dat erin zit." Technisch Manager Rene Roord: “Renate is in alle seizoenen uitgegroeid tot het boegbeeld van FC Twente Vrouwen. Ik heb al wel eens gezegd dat Renate qua normen en waarden staat voor alles wat wij bij FC Twente nastreven. We zijn haar enorm dankbaar voor haar lange succesvolle periode bij FC Twente en wensen haar veel gezondheid en geluk in haar verdere leven. Ze zal altijd welkom zijn bij ons.”

Lees meer:
0 reacties