Janssen: "Hij wil voetballen met aanvallend en attractief spel"

Theo Janssen
Theo Janssen Foto: © Orange Pictures

Theo Janssen denkt dat Ajax er goed aan heeft gedaan voormalig assistent-trainer van FC Twente, Alfred Schreuder, aan te stellen als hoofdtrainer. De oud-speler van de Tukkers denkt dat de speelwijze van de oefenmeester de reden is dat Schreuder gaat slagen in Amsterdam.

Janssen speelde van 2008 tot 2011 voor de Tukkers, de club waar Schreuder vanaf 2009 assistent-trainer was. "In die tijd sprak ik altijd voor de training bij een benzinepomp af met Peter Wisgerhof en Alfred", zegt Janssen tegenover de officiële clubkanalen van Ajax. "Dan dronken we een kopje koffie en bespraken we voetbalzaken, elke dag. Hij is een mensenmens en kan heel goed omgaan met verschillende culturen. Het menselijk contact is echt heel sterk bij hem. Alfred maakte altijd een praatje en dan ging het ook over andere zaken dan voetbal."

Ook ging het vaak over de positie op het veld van Janssen. "We speelden natuurlijk allebei centraal op het middenveld", gaat Janssen verder. "Het ging daarom veel over mijn positionering en wat ik daarin kon verbeteren. Met beelden liet Alfred zien wat ik beter kon doen. Hij was heel erg bezig met details, om zo het geheel enkele procenten beter te maken. Alfred ging overal net iets dieper op in."

"Waarom Schreuder gaat slagen bij Ajax? Dat is simpel; hij wil voetballen met aanvallend en attractief spel. Het voetbal staat bij hem op één, net als bij Ajax. Trainers kijken vaak direct naar de verbetering van het grotere geheel, dat gaat niet. Je kunt beter klein beginnen. Per speler in detail uitleggen wat je van hem verwacht. Dat heb ik opgepikt van hem", aldus Janssen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 7 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
NEC -
-
FC Twente -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
Fortuna Sittard -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
FC Twente -
wo 31 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Excelsior -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
6 FC Twente 0 0 0
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
Bekijk de hele stand