"Je zou kunnen zeggen dat Cukaricki het Excelsior van Belgrado is"

Stadion Partizan
Stadion Partizan Foto: © Pro Shots

Donderdag mag FC Twente, na jaren afwezigheid, weer Europees aantreden. In Belgrado zal FC Cukaricki de tegenstander zijn voor de ploeg uit Enschede. Omdat het stadion van de ploeg uit Belgrado niet geschikt is voor Europees voetbal, zal de wedstrijd worden afgewerkt in het stadion van Partizan.

Je zou kunnen zeggen dat FK Cukaricki het Excelsior van Belgrado is, zo wordt in de TC Tubantia uitgelegd. Je hebt in Rotterdam Feyenoord en Sparta, dan komt er een tijdje niets en dan heb je Excelsior. Zo is het ook in Belgrado. Daar zijn Rode Ster en Partizan de toonaangevende clubs. FC Cukaricki is de derde club van Belgrado maar staat niet eens in de schaduw van de twee aartsrivalen.

De thuiswedstrijden van FC Cukaricki worden ook slechts door enkele honderden mensen bezocht. Het stadion zit alleen vol wanneer Partizan of Rode Ster er op bezoek zijn. Dan is het stadion geheel voorzien van uitsupporters. Je kunt je zelfs afvragen of je het een stadion kunt noemen. Achter de doelen staan geen tribunes. De UEFA acht het stadion ook ongeschikt voor wedstrijden op Europees niveau. Als gevolg daarvan zal Twente donderdagavond moeten aantreden in het stadion van Partizan.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
Fortuna Sittard -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
FC Twente -
wo 31 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Excelsior -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
zo 11 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
8 FC Utrecht 1 0 1
Bekijk de hele stand