'Jeffrey de Lange in beeld als doelman bij concurrent FC Twente'

Jeffrey de Lange
Jeffrey de Lange Foto: © Pro Shots

AZ denkt aan Etienne Vaessen als nieuwe aanwinst. De 28-jarige sluitpost heeft echter veel opties en het is dan ook de vraag waar de huidige doelman van RKC Waalwijk komend seizoen onder contract staat.

De keeper uit Breda heeft een sterk seizoen achter de rug bij RKC Waalwijk, maar heeft een transfervrije status en lijkt die te willen gaan verzilveren. Hij kreeg volgens Voetbal International van diverse clubs uit de Eredivisie al concrete aanbiedingen.

Feyenoord, PSV, AZ, Willem II, FC Groningen en NAC Breda hebben Vaessen in het vizier. Bij Feyenoord en PSV is hij in beeld als tweede doelman en daarnaast moeten de twee topclubs eerst afscheid nemen van een keeper. Vaessen lijkt te opteren voor een rol als onbetwiste nummer één, waardoor beide clubs afvallen.

AZ, dat tevens aan voormalig FC Twente-doelman Jeffrey de Lange denkt, heeft sluimerende interesse. De Lange maakte in 2022 de overstap van FC Twente naar Go Ahead Eagles en maakt veel indruk in Deventer.

Promovendi Willem II, FC Groningen en NAC Breda zijn concreter voor Vaessen. Willem II stond als eerste in de rij en wilde snel handelen, maar als doelman van RKC Waalwijk en voormalig seizoenkaarthouder van NAC Breda zou Vaessen de stap naar de rivaal van die clubs niet snel zien zitten. 

FC Groningen heeft wel goede papieren en is een serieuze kandidaat om Vaessen vast te leggen. De nieuwe technisch directeur Frank van Mosselveld werkte in Waalwijk jarenlang samen met de doelman.

NAC Breda heeft deze week de belangstelling kenbaar gemaakt. Vaessen zat tijdens de play-offwedstrijden van de Parel van het Zuiden op het tribune in het Rat Verlegh Stadion en heeft diverse keren op informele wijze met de club gesproken. NAC Breda heeft inmiddels een officiële aanbieding gedaan, maar ondervindt dus hevige concurrentie. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand