Jeroen Heubach provoceerde Ajax-supporters: "Ze braken bijna uit"

In 2010 maakt Jeroen Heubach zich als speler van NEC niet geliefd bij de supporters van Ajax. De ras-FC Twentenaar vierde het kampioenschap van zijn club voor de teleurgestelde Amsterdammers.

Ajax speelde zelf op bezoek bij NEC, maar zag FC Twente kampioen worden. Heubach werd dat seizoen door FC Twente verhuurd aan de Nijmegenaren en daagde het uitvak uit met een FC Twente-shirt en -sjaal. De oud-profvoetballer heeft er geen spijt van. "Ik had dat shirtje onder mijn jas, dus ik deed een rondje. Die sjaal kreeg ik vanuit het publiek gegooid, die heb ik ook nog wel in huis liggen", vertelt hij in Voetbaltijd.

Heubach reed daarna snel met Rene Wagelaar naar Enschede om het kampioenschap te vieren. NEC-directeur Carlos Aalbers was echter helemaal niet blij met de actie van Heubach en belde hem op. "Die ging tekeer, dat was niet normaal. 'Wat heb je godverdomme gedaan? Het hele vak wordt helemaal gek, ze breken bijna uit'", herinnert Wagelaar.

"Ik moest naar de KNVB, ze wilden me een schorsing opleggen. Ik ben daarna een tijdje niet in Amsterdam geweest", vervolgt Heubach, die niet wakker lag van een eventuele schorsing. De verdediger besloot zijn voetbalschoenen aan de wilg op te hangen.

Lees meer:
0 reacties