Jesse Bosch scoort: "Dan wordt de wedstrijd een stuk makkelijker"

Jesse Bosch schiet de bal van dichtbij tegen de touwen
Jesse Bosch schiet de bal van dichtbij tegen de touwen Foto: © Pro Shots

Jesse Bosch zette FC Twente zaterdagavond op voorsprong, waarna de ploeg uiteindelijk simpel zegevierde tegen Vitesse. Het duel eindigde in 3-0.

"Het was net op het nippertje", doelt hij op het doelpunt. Sondre Tronstad leek zijn eigen keeper te verschalken, maar Bosch raakte de bal net voor de lijn aan. "Zulke ballen moet je mooi meepakken. Ik hoorde eerst wat dingen over een eigen goal, maar ik heb de bal echt aangeraakt. Ik ben een goaltje rijker, dus dat is top."

Het bleek het begin van een makkelijke avond. "In het eerste kwartier hadden we moeite. Vitesse had wel het betere van het spel, maar daarna kregen we meer grip. We hebben natuurlijk wel geluk dat zij met tien man komen te staan. Dan wordt de wedstrijd een stuk makkelijker", vertelt de middenvelder bij RTV Oost.

Vlak voor rust viel de tweede treffer na gepruts in de Arnhemse defensie.
"We hielden elkaar wel scherp in de rust. Gelukkig scoren we snel die derde, waardoor we ze niet terug in de wedstrijd lieten komen. We konden misschien wel meer scoren. Maar na die 3-0 waren zij wel echt uit de wedstrijd en daarna hebben we het gewoon uitgespeeld", aldus Bosch.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand