Joey Kooij gespot bij AZ - FC Twente: "Kan toch niet waar zijn?!"

Joey Kooij
Joey Kooij Foto: © BSR Agency

FC Twente verloor zondagmiddag met 2-1 op bezoek bij AZ en scheidsrechter Joey Kooij zat (ook) op de tribune bij het duel in Alkmaar. Tijmen van Wissing toont zich kritisch over het feit dat de arbiter, die bij de wedstrijd PSV - FC Twente een doelpunt van Myron Boadu ten onrechte afkeurde, aanwezig was bij het duel. 

"Ik heb me daar zo over lopen opwinden. Dat kan toch niet?! Die Kooij komt me de strot uit", foetert hij bij de podcast van de Oosttribune. "Uit bij PSV ook al en dan zie ik die Kooij nu... Dit kan goddomme niet waar zijn?! Dan is Bas Nijhuis volgens velen te veel op de zender, want hij is overal en zit die Kooij hier. Die Kooij kan ik al niet luchten of zien en die gaat dan bij een sponsor van AZ zitten", vervolgt Van Wissing geïrriteerd.

"Als hij nou volgende week Go Ahead Eagles - AZ moet fluiten of een opponent waar AZ nog tegen moet spelen in de strijd om de derde plaats, dan kan dat gewoon niet", constateert hij. "Je kan niet supporter van AZ uithangen. Hij zit daar ook nog te lachen met dat pedante bekkie van hem. Hij gaat daar in zo’n box zitten en hij wil gewoon gezien worden. Ik erger me dood aan dat goed gekamde kapsel. Hij heeft sowieso veel kruisverbanden in de eredivisie. Ook al familie van Stengs, dus mag hij Feyenoord niet fluiten", constateert Van Wissing.

"Ik vind dat dat mee moet spelen: als je hen niet mag fluiten, dan mag je dus ook geen concurrenten meer fluiten van Feyenoord. En al helemaal niet in de eindfase van het seizoen", adviseert hij. "Hij heeft dingen gedaan voor de sponsor van AZ. Ik vind het dan eigenlijk al gevaarlijk worden. Ook dat hij vrolijk daar op de tribune zit wekt bij mij ergernis op. Ik vertrouw die man voor geen meter. Bas Nijhuis moet het ook niet doen en dat vind ik uiterst onprofessioneel, maar dat is Bas überhaupt al", besluit Van Wissing. 

Lees meer:
0 reacties