Joey Kooij wekt irritatie: "FC Twente mag zich bestolen voelen"

Joey Kooij maant spelers tot rust
Joey Kooij maant spelers tot rust Foto: © Pro Shots

FC Twente verloor afgelopen zondag door een goal in de 97ste minuut met 1-0 van PSV. In het begin van de tweede helft scoorden de Tukkers nog het openingsdoelpunt, maar de goal van Myron Boadu werd afgekeurd door scheidsrechter Joey Kooij, die werd gesteund door de VAR. Clubwatcher Leon ten Voorde heeft zich, naast deze afgekeurde goal, de hele wedstrijd geërgerd aan Kooij.

"Als je naar een wedstrijd gaat en Joey Kooij is de scheidsrechter en Jochem Kamphuis is de VAR, dan weet je al dat iemand in Zeist er niets van snapt om deze twee te koppelen. Dat is killing", zegt Ten Voorde bij De Ballen Verstand. "Dan heb je ongeveer de slechtste scheidsrechters, en dan koppel je die aan elkaar... Dan weet je al dat het een rampzalige avond moet gaan worden. En dat werd het. Het was vreselijk."

Ten Voorde vervolgt: "Joey Kooij heeft de gave om een enorm zelfverzekerde uitstraling te hebben, die totaal niet strookt met zijn kwaliteiten. Hij komt heel pedant over bij spelers, want die hebben dat door. Hij speelt een autoritaire man die alles onder controle heeft. Maar dat heeft hij niet. Dat wekt heel veel irritatie in het veld, bij alle partijen."

"FC Twente mag zich wel bestolen voelen", zegt Ten Voorde, die las dat veel PSV-fans de supporters van FC Twente 'zeikerds' noemden na de afgekeurde goal van Boadu. "Als dit bij PSV was gebeurd in de 97ste minuut met Luuk de Jong en Lars Unnerstall, dan hadden de PSV-fans moord en brand geschreeuwd. Je mag een keeper niet aanvallen in het vijfmetergebied, dat is een regel."

"Maar als je goed naar de beelden kijkt, dan valt Boadu de keeper niet aan. Die keeper probeert op een truttige manier de bal te vangen of weg te stompen. Hij doet niks en die keeper valt achterover. Dan raakt Boadu hem iets, maar het is gewoon een zuivere goal. Dit had niets met het aanraken van de keeper in het vijfmetergebied te maken", aldus Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties