Johan Derksen staat achter statement FC Twente: "Dat doe je niet"

Johan Derksen
Johan Derksen Foto: © Orange Pictures

FC Twente houdt de poorten van De Grolsch Veste voorlopig gesloten. De club uit Enschede kwam deze week een statement dat ze alle seizoenkaarthouders en sponsoren willen toelaten of niemand.

De Grolsch Veste
FC Twente: 'Grolsch Veste blijft gesloten op zaterdag 5 februari' Lees ook

Bij een bezetting van een derde is het niet mogelijk om alle fans te verwelkomen. Johan Derksen staat achter het statement van FC Twente. "Daar ben ik wel mee eens", reageert de analist bij VI Vandaag. "Ik zit zaterdagavond met dat probleem in de schouwburg. Er mogen er 200 in en ik moest tegen 400 man zeggen: jullie konden er niet in. Dat doe je niet."

Derksen kan zelf zaterdagavond overigens wel optreden. "Ik moet naar Steenwijk en daar heeft de directeur heel creatief een hal naast de schouwburg gehuurd. Die zetten in een hele grote hal 600 stoelen neer", aldus de analist, die echter weinig van de huidige versoepelingen snapt. Hij krijgt bijval van tafelgast Roos Schlikker.

De columniste vindt dat in de theaters stelling moet worden genomen zoals FC Twente doet. "Ik schrijf ook voor theater en produceer af en toe iets kleins, maar wij kunnen nu niet met een theaterprogramma de boer op. Ik kan niet voor een derde van de zaal gaan spelen, dat kan niet uit. Je kan creatief zijn en twee keer op een avond spelen, maar dat red je nu niet voor 22.00 uur."

"Voor de theaterwereld wordt er voor de zoveelste keer gedaan alsof onze een enorme geste geboden wordt, maar het is voor de bühne", vervolgt Schlikker. "Ik was echt pissig. Er wordt royaal gedaan, maar iedereen die iets in de cultuur doet weer dat het bij een derde geen zin heeft."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 9 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Twente -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
FC Groningen -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
FC Twente -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
RKC Waalwijk -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
Bekijk de hele stand