Johan Derksen steunt FC Twente-icoon: "Vind dat een beetje zielig"

Johan Derksen bij Vandaag Inside
Johan Derksen bij Vandaag Inside Foto: © Screenshot Vandaag Inside

Johan Derksen heeft het opgenomen voor FC Twente-icoon Sander Boschker, die aan het einde van het seizoen stopt als keeperstrainer bij de club uit Enschede. Boschker heeft de vereiste papieren om keeperstrainer te blijven bij een club die Europees voetbal speelt en dus wordt er gezocht naar een andere functie.

Er gaan geluiden dat de oud-doelman de opvolger wordt van materiaalman Jacob Malki. "Ik vind dat een beetje zielig", begint Derksen bij Vandaag Inside. "Dat is echt een troostprijs. Nu willen ze hem sociaal gezien helpen en maken ze hem materiaalman. In voetbalkringen is dat niet leuk."

Derksen heeft zelf vaker medelijden gehad met materiaalmannen. "Wij hadden bij Go Ahead Jan de Kreek", blikt de analist terug. "Hij was een international, speelde in het Nederlands elftal. De Kreek werd materiaalman bij Go Ahead. Dat was een betaalde functie, dus mocht hij van de KNVB niet meer voor Go Ahead uitkomen. Zo ging dat in die tijd."

"Er werd dan een rijksdaalder van ons loon iedere maand afgehouden en dan moest hij de hele maand onze schoenen poetsen", vervolgt Derksen. "Voor jochies van zeventien jaar. Dat vond ik zo pijnlijk en zo ben ik altijd naar terreinknechten en materiaalmensen blijven kijken", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties