Johan Derksen vol lof: "Dat is de verdienste van Joop Munsterman"

Johan Derksen
Johan Derksen Foto: © Pro Shots

Johan Derksen en Chris Woerts waren donderdagavond bij Vandaag Inside vol lof over voormalig FC Twente-voorzitter Joop Munsterman. Chris Woerts sprak over de zorgwekkende situatie bij Vitesse, dat volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie speelt en zeer veel geld kwijt is aan het stadion.

"Vitesse wordt gegijzeld door de stadiondirecteur Michael van de Kuit", sprak de sportmarketeer. "Die heeft vorig jaar onder druk van Vitesse, dat het huurcontract had opgezegd, een fantastisch nieuw huurcontract afgesloten van 2,6 miljoen euro per jaar plus 700.000 euro aan servicekosten. 3,3 miljoen euro per jaar is Vitesse dus kwijt om daar te mogen spelen", somt Woerts op. 

"Dat kan nooit opgebracht worden in de Keuken kampioen Divisie, dat is onmogelijk", constateert hij. "Maar Van de Kuit zegt: 'Bekijk het lekker. Jullie hebben er een puinhoop van gemaakt. Ik niet. Los het maar op'. En de sponsors die de club willen helpen zeggen: 'Wij gaan niet Van de Kuit sponsoren met zijn huur'. Het is een spagaat waar je niet uitkomtVitesse heeft een heel slecht contract. Normaal verdienen clubs heel veel aan catering, maar bij Vitesse is dat maar 160.000 euro. Dat is peanuts", aldus Woerts, die onder meer bij Feyenoord werkte. 

Johan Derksen haakt vervolgens in. "Ik vind dat heel gek", reageert hij. "Bij FC Twente is dat het beste geregeld. Die hebben de hoogste omzet en dat is geloof ik de verdienste van Joop Munsterman", aldus Derksen. Woerts reageert bevestigend. "Dat is absoluut de verdienste van Joop Munsterman. Heel veel clubs hebben de plannen van Joop Munsterman geïmiteerd en geïmplementeerd. Alleen heeft Vitesse zo'n slecht huurcontract dat alle inkomsten uit eten en drinken gaan naar de exploitatiemaatschappij en niet naar de club."

Lees meer:
0 reacties