Jonker neemt drie FC Twente-speelsters op in selectie Oranje (V)

Wieke Kaptein
Wieke Kaptein Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen spelen eind deze maand de allesbeslissende wedstrijden in de strijd om een ticket voor de Olympische Spelen én de winst van de Nations League. Bondscoach Andries Jonker heeft 23 speelsters opgeroepen voor de duels met Spanje en de winnaar van het duel tussen Frankrijk en Duitsland.

Voormalig FC Twente-speelster Jill Roord ontbreekt in de selectie van Oranje. De aanvallende middenveldster liep eind januari een zware knieblessure op en is maanden out. Wie terugkeert in de selectie van de Leeuwinnen is Lize Kop. De keepster van Leicester City kampte eerder nog met een hersenschudding.

Oranje speelt op vrijdag 23 februari (21:00 uur) de eerste wedstrijd in en tegen Spanje. Op woensdag 28 februari (20:45 uur) wordt de tweede wedstrijd gespeeld in Heerenveen. De tegenstander is dan Duitsland of Frankrijk. Nederland strijdt in de Nations League Finals met Spanje en Duitsland om twee tickets voor de Olympische Spelen. Frankrijk is hiervoor als organiserend land automatisch geplaatst. Bij winst in de halve finale is deelname aan de Spelen een feit. Bij verlies is er mogelijk nog een kans op kwalificatie voor de Spelen, mits Duitsland de finale ook niet bereikt. In dat geval wordt in de wedstrijd om de derde plek bepaald wie het laatste ticket ontvangt.

De volledige selectie:
Jill Bayings (Bayern München), Lineth Beerensteyn (Juventus), Esmee Brugts (FC Barcelona), Kerstin Casparij (Manchester City), Caitlin Dijkstra (FC Twente), Daphne van Domselaar (Aston Villa), Merel van Dongen (C.F. Monterrey), Daniëlle van de Donk (Olympique Lyon), Damaris Egurrola (Olympique Lyon), Jackie Groenen (Paris Saint-Germain), Renate Jansen (FC Twente), Dominique Janssen (VfL Wolfsburg), Wieke Kaptein (FC Twente), Lize Kop (Leicester City), Romée Leuchter (Ajax), Lieke Martens (Paris Saint-Germain), Vivianne Miedema (Arsenal), Victoria Pelova (Arsenal), Shanice van de Sanden (Liverpool), Katja Snoeijs (Everton), Sherida Spitse (Ajax), Jacintha Weimar (Feyenoord), Lynn Wilms (VfL Wolfsburg).

Lees meer:
0 reacties