Joran Pot genoot in Veste: "Uiteindelijk viel me dat reuze mee"

Joran Pot
Joran Pot Foto: © BSR Agency

Joran Pot heeft volop genoten van het binnenhalen van de titel met FC Twente Vrouwen. De selectie heeft een goed feestje gevierd na het kampioenschap.

"Dit is waarvoor ik hier gekomen ben. Ik ben superblij dat ik 'm in mijn tweede jaar heb kunnen pakken", zegt Pot in gesprek met ESPN. "Hoe de week is geweest? Het was geweldig. Op de avond zelf hebben we eerst in het stadion en daarna extern een feestje gevierd. Het is vrij laat geworden, haha", zegt de trainer met een glimlach.

"De dag erna mochten we bij de mannen, voor de wedstrijd, gehuldigd worden. De mannen wonnen en na de wedstrijd mochten we mee het veld op en meegenieten van het feest", vertelt Pot. Hij gaat verder: "Hoe we werden ontvangen door de fans? Uiteindelijk viel me dat reuze mee. Namen van speelsters en van de staf werden gescandeerd. Dat betekent toch wel dat er meer wordt gekeken dan dat je denkt. Dat is supermooi."

Volgens Pot is er 'absoluut iets aan het groeien binnen Enschede'. "Als je kijkt naar dit jaar, in het stadion, hoeveel bezoekers er komen tegen BK Häcken, tegen Ajax. Dat zijn hele mooie ontwikkelingen die gelukkig het hele vrouwenvoetbal aan het maken is. Wij doen daar ook aan mee. Of ik tevreden ben met dat aantal? Uiteindelijk moet je het zelf verdienen."

"Ajax is een landelijke club, met aanzien vanuit de mannen. Twente is toch altijd iets meer regio. Wij willen de landelijke bekendheid steeds groter maken door goed te presteren. Maar als je kijkt naar de ronde waarin we toen zaten, dan denk ik dat je trots mag zijn op 8.000", vindt Pot.

Lees meer:
0 reacties