Joran Pot wijst: "Je zou het kunnen zien als tien stappen terug"

Renate Jansen en Joran Pot met de Super Cup
Renate Jansen en Joran Pot met de Super Cup Foto: © Orange Pictures

De speelsters van Ajax Vrouwen en FC Twente Vrouwen spraken vlak voor de aftrap van de Eredivisie Cup hun steun uit voor Jenni Hermoso. De Spaanse speelster van Pachuca werd na de gewonnen WK-finale op haar mond gekust door bondsvoorzitter Luis Rubiales.

De actie van Ajax Vrouwen en FC Twente Vrouwen werd bedacht door Sherida Spitse en Renate Jansen. "Ik denk dat wel duidelijk is dat we er nog niet zijn. Als wij een steentje kunnen bijdragen, doen we dat graag", zegt FC Twente Vrouwen-captain Jansen tegenover Trouw.

René Roord, manager vrouwenvoetbal bij de club uit Enschede, denkt dat tien jaar geleden niet zoveel verontwaardiging was ontstaan. "Ik denk dat het in die tijd met de mantel der liefde was toegedekt. Je ziet nu dat steeds meer speelsters reageren, eigenlijk het hele vrouwenvoetbal, maar ook de mannenkant ageert dat dit niet kan. Dus we zijn al veel verder", oordeelt de vader van OranjeLeeuwin Jill Roord.

FC Twente Vrouwen-trainer Joran Pot hoopt dat deze kwestie de sport uiteindelijk verder zal brengen. "Aan de ene kant zou je het kunnen zien als tien stappen terug, aan de andere kant kan het ons ook een mooie stap in de goede richting brengen, in die zin dat dit soort dingen uit den boze zijn en dat zulke mensen heel gauw moeten verdwijnen uit het vrouwenvoetbal", aldus Pot.

Ajax en FC Twente met een spandoek voor Jenni Hermoso
Ajax en FC Twente met een spandoek voor Jenni Hermoso Foto: © Pro Shots
Lees meer:
0 reacties