Joseph Oosting baalt: "Dat zullen veel mensen niet verwachten..."

Joseph Oosting
Joseph Oosting Foto: © Pro Shots

FC Twente doet de rest van het seizoen geen beroep meer op Joshua Brenet. De rechtsback zal in de resterende acht wedstrijden ontbreken, nadat bekend is geworden dat hij veroordeeld is tot een celstraf. Trainer Joseph Oosting baalt dat hij niet meer kan beschikken over Brenet en merkt dat het nieuws hard is aangekomen binnen de selectie.

"Heel veel mensen zullen het misschien niet verwachten, maar Joshua is een verbinder", zegt Oosting in gesprek met de Tubantia. "Hij was een heel belangrijke jongen in de groep. Een absolute teamplayer die alles en iedereen bij elkaar houdt. Wij hebben allemaal een gevoel bij hem en ik ook."

Oosting vindt het zonde dat hij in de belangrijke laatste weken van het seizoen geen beroep meer kan doen op Brenet. "Maar ik begrijp de club, laat dat helder zijn", aldus de oefenmeester, die zich vooral op de sportieve kant richt. "Joshua is bepalend geweest in onze laatste wedstrijden. Hij maakte weer goals en was goed voor een assist. Met zijn flexibiliteit, loopacties en diepgang kon hij het verschil maken. Die kwaliteiten gaan we dus missen. We hebben veel jongens die tegen de top kunnen spelen, maar hij is één van de weinigen die ook echt in de top heeft gespeeld."

Oosting weet dat de gebeurtenissen invloed hebben op de spelersgroep. "In het vervolg van de competitie moet blijken hoe groot de impact is", geeft hij aan. "Ik hoop dat de jongens goed reageren. Feit is dat we nog steeds een hele goede selectie hebben." Brenet zal tegen Heracles Almelo waarschijnlijk vervangen worden door Alfons Sampsted of Youri Regeer.

Lees meer:
0 reacties