Joseph Oosting benadrukt: "Godzijdank zijn er geen doden gevallen"

Joseph Oosting
Joseph Oosting Foto: © Orange Pictures

FC Twente zou zaterdag een oefenwedstrijd spelen tegen Stevo, maar het duel ging niet door vanwege een ernstig ongeluk. Er een groot spandoek, dat aan een hijskraan hing, viel naar beneden op het publiek dat klaarstond voor het oefenduel. Er vielen tien gewonden bij het incident, dat een grote indruk heeft achtergelaten op de spelers.

Technisch directeur Arnold Bruggink heeft de spelers maandag nog een keer toegesproken, net zoals hij dat ook meteen deed in de kleedkamer van Stevo na het ongeval. "Toen heeft onze clubarts Sanne (Hesselink, red.) ook gezegd: maak dingen bespreekbaar als je ergens mee zit", zegt trainer Joseph Oosting tegen Tubantia. "De een is emotioneel, de ander is stil en trekt zich terug. Maar iedereen heeft er een gevoel bij."

Oosting vervolgt: "We hebben zaterdagavond met de staf nog bij elkaar gezeten en het besproken en zondag heeft Roy (Hoogeslag, het hoofd van de medische afdeling van FC Twente, red.) nog een belronde gemaakt om te vragen hoe het ging. De club heeft al contact gehad met een groot aantal van de supporters die gewond zijn geraakt. We hopen dat iedereen goed herstelt."

"Dit heeft wel impact gehad", benadrukt de trainer. "Je zag mensen huilen en in paniek rondlopen. De mensen van Stevo en onze supporters hebben er zo lang over gedaan om er een prachtige dag van te maken en dan gebeurt zoiets. Godzijdank zijn er geen doden gevallen", aldus Joseph Oosting. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand