Joseph Oosting blikt terug: "Dat doet iets met het stadion"

Joseph Oosting voor Vak P
Joseph Oosting voor Vak P Foto: © Pro Shots

Joseph Oosting zag afgelopen seizoen plots zijn spits Manfred Ugalde vertrekken. De coach zag echter ook dat zijn vervangers het heel goed deden.

"Op een gegeven moment komt dat op tafel: er is een club voor Ugalde", zegt hij in gesprek met ESPN. "Dan denk je: hé, wat is dit? Dan moet je dus wel goed reageren. Ricky eindigde vaak wedstrijden, Ugalde startte vaak wedstrijden. We wisten dat we het met Ricky prima konden invullen, alleen dat kon niet met alleen Ricky. Daar moesten we snel in schakelen en uiteindelijk is dat de persoon van Myron Boadu geworden."

Met Boadu werd een sterke vervanger aangetrokken en hij kende direct een droomdebuut. "Dat doet iets met het stadion. Dat siddert, die willen dat hij zijn debuut gaat maken. Dan staat hij net een paar seconden in het veld, en maakt hij een goal. Dat is prettig voor ons als team en als club, maar ook voor hem. We waren bezig met het optrainen. We hebben hem gehaald om toch Ugalde te vervangen. Uiteindelijk was het voor hem heel erg prettig. Hij voelt zich heel prettig in onze regio. Voor ons was het mooi dat wij soms ook anders konden spelen met Myron."

Lees meer:
0 reacties