Joseph Oosting imponeert: "Timmert aan de weg bij FC Twente"

Joseph Oosting voor Vak P
Joseph Oosting voor Vak P Foto: © Pro Shots

Pieter Zwart bracht onlangs een bezoek aan Joseph Oosting. In de kleedkamer van FC Twente gaf de oefenmeester voor 'Op het Tactiekbord' een inkijkje in zijn tactieken. Zwart was onder de indruk.

"Hij heeft ons letterlijk een kijkje achter de kleedkamerdeur gegeven. We hebben zijn menselijke kant gezien, maar ook zijn tactische kant", vertelt de hoofdredacteur van Voetbal International in een video-item. "Dat wilde hij ook graag laten zien, dat hij meer is dan een trainer, die heel goed begrijpt hoe de persoonlijke situatie van een speler is en op die manier spelers probeert te helpen."

"Maar hij heeft ook inzicht gegeven in eigenlijk al zijn tactische principes, hoe hij de wedstrijd tegen Feyenoord heeft voorbereid, hoe hij dat trainbaar maakt. Eigenlijk hebben we die wedstrijdbespreking van A tot Z mee kunnen krijgen. We hebben echt alles gezien", geeft Zwart aan. "De beelden die ze vooraf bekeken hebben van Feyenoord, de beelden van hoe het er uiteindelijk uitkwam in die wedstrijd."

De journalist vervolgt: "Het is interessant voor mensen om naar te gaan kijken, want Oosting is toch wel een trainer, die aan de weg timmert bij FC Twente. Hij heeft daar op een fantastische manier gepresteerd. We hebben veel gehoord over hoe goed hij is met die spelersgroep. Nu hebben we kunnen zien hoe hij ook tactisch zijn spelers tot achter de komma probeert te voor te bereiden", aldus Zwart.

Deel 1 van Op het Tactiekbord met Joseph Oosting is te zien via deze link.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand