Joseph Oosting kritisch bij Studio Voetbal: "Was wel frustrerend"

Joseph Oosting
Joseph Oosting Foto: © Pro Shots

Joseph Oosting heeft in NOS Studio Voetbal het belang van een goede staf om je heen uitgelegd. Volgens de trainer van FC Twente is het tegenwoordig onmogelijk alles in je eentje te doen.

Hij deed in zijn carrière steeds een stapje omhoog en daarbij hoort ook een steeds grotere staf. "Uiteindelijk heb jij een bepaalde manier van werken en daar horen ook trainers bij. De werkwijze waar jij voor staat, daar moeten zij ook bij passen. Dat heb ik gelukkig met Jasper Uneken en Sander Duits. Met hen ben ik begonnen bij RKC en die dragen ook de manier van werken uit en dat is wel heel belangrijk. Vandaag de dag kan je het niet meer in je eentje, je hebt een goede staf bij je nodig."

Oosting mocht zelf pas na 11 jaar de trainerscursus doen. Hoe kon dat zo lang duren? "Ik heb me heel vaak moeten opgeven. Ik kreeg heel vaak feedback, maar daar heb ik altijd wat mee gedaan. Ik dacht zelf dat ik er eerder klaar voor was, maar de cursus vond van niet. Soms was dat wel frustrerend, want ik had ervaring zat en het duurde maar."

Lees meer:
0 reacties