Joseph Oosting kritisch, maar: "Overwinning dik en dikverdiend"

Joseph Oosting
Joseph Oosting Foto: © BSR Agency

FC Twente wist in eigen huis de derby tegen Heracles Almelo met 1-0 te winnen. Na afloop sprak Joseph Oosting met TC Tubantia.

Het was zeker geen overtuigende overwinning, daar het veldspel stroef was. "Dat had te maken met onszelf. We waren dominant, maar daar zijn heel weinig kansen uit voort gekomen. We hebben veel de bal gehad en weinig gecreëerd. Het was voetballen om het voetballen, terwijl voetballen voor ons bedoeld is om tot kansen te komen."

Daarom was de trainer na afloop ook zeker kritisch. "Als je bepaalde dingen traint, wil je dat ook terugzien. Ik vond ons in de tweede helft wel wat beter. Wat dynamischer. Op een gegeven moment voer je het tempo op, daardoor krijg je ook kansen. Dat begon al met Daan Rots. Op dat moment maakten wij terecht de 1-0. Dan wil je de wedstrijd op slot schieten met een 2-0, dat lukte ons niet en dan krijg je het ook nog even lastig. Ik vond dat Heracles het verdedigend aardig voor elkaar had. Op het laatste wordt het nog billenknijpen met die bal op de paal, maar uiteindelijk vond ik de overwinning dik en dikverdiend."

Lees meer:
0 reacties