Joseph Oosting licht geïrriteerd: "Wat moet je daarop antwoorden?"

FC Twente komt woensdagavond in eigen huis in actie tegen Almere City FC en kan opnieuw goede zaken doen in de strijd om plek drie. Met nog vier wedstrijden voor de boeg lijkt de spanning toe te nemen, al is trainer Joseph Oosting het daar niet mee eens.

"Hoe bedoel je spanning?", reageert de oefenmeester verbaasd op een vraag van de verslaggever van 1Twente. "Je stelt een vraag over spanning, maar volgens mij voetballen wij het hele jaar. Ik vind dat altijd van die vragen waarvan ik denk: Wat moet je daarop antwoorden? We zijn bezig met vandaag en morgen en volgens mij is het een repeterend verhaal. We hebben vandaag getraind en we kijken naar morgen. Daar hebben we weer een plan voor bedacht om te kijken hoe we van Almere City kunnen winnen."

Volgens Oosting is Almere City FC geen zekerheidje. "Dat is overigens een hele taaie tegenstander", meent hij. "Die hebben een spelopvatting die past bij de kwaliteiten van hun spelers. Ik vind het heel erg knap hoe ze presteren. Maar wij hebben invloed op hetgeen we dagelijks doen en helemaal niet zo bezig met het einde van de competitie. We zijn bezig met de wedstrijd van morgen en daar wordt alles op geënt. We hebben de normale structuur in de week qua trainen."

"En natuurlijk heb je het over Feyenoord dat de bekerfinale speelde tegen NEC", vervolgt Oosting. "Het is goed en mooi voor ons dat die hebben gewonnen. Je moet dus bij de eerste vier eindigen voor een directe plaats in de Europa League. Dat is prettig. Maar we hebben nog helemaal niks en officieel moeten we nog een punt hebben. Maar het moge duidelijk zijn dat we in de thuiswedstrijd voor de drie punten gaan."

Lees meer:
0 reacties