Joseph Oosting looft FC Twente-speler: "Longen als een paard"

Joseph Oosting voor het duel tegen Fortuna Sittard
Joseph Oosting voor het duel tegen Fortuna Sittard Foto: © BSR Agency

FC Twente boekte zaterdagavond een uiterst belangrijke overwinning. In de eigen Grolsch Veste werd gewonnen van Fortuna Sittard, terwijl AZ in Eindhoven met 5-1 onderuit ging tegen PSV. De voorrondes van de Champions League zijn binnen handbereik.

Op de vraag of de derde plek nu zeker is voor FC Twente, wil Oosting niet veel kwijt. "Je wil me woorden in de mond leggen, hè?", lacht de hoofdtrainer van FC Twente bij ESPN. "Tuurlijk is het onze ambitie en we hebben goede kansen, maar laten we eerst maar zorgen dat we alle vijf wedstrijden spelen en op de derde plaats eindigen. Daar gaan we vanuit. We kijken niet vooruit, gaan van wedstrijd naar wedstrijd en dan zien we aan het einde wel waar we staan."

Ook reageerde hij op de uitspraken van Mitchell Dijks. De back zei dat Sem Steijn 'longen als een paard' heeft. "Dat is ook zo, hij heeft longen als een paard. En dat betekent dat hij ook altijd zijn kansen krijgt. Dat gebeurde tegen SC Heerenveen ook. Hij duikt veel op in de zestien en scoort ook makkelijk, maar een kwartier voor tijd hebben we nog een ander type speler daar neer kunnen zetten. De bevrijdende 2-0 was prettig voor ons, een reguliere overwinning", aldus Oosting.

Lees meer:
0 reacties