Joseph Oosting lovend: "Ik ben blij dat hij nog een jaar doorgaat"

Eind januari vertrok Manfred Ugalde bij FC Twente. De Costa Ricaanse aanvaller maakte destijds de overstap naar het Russische Spartak Moskou. Trainer Joseph Oosting was verrast door de transfer, maar moest snel reageren op het vertrek van Ugalde.

"Dan komt die transfer ten tafel en dan denk je: hé, wat is dit? Daar moet je dan wel op reageren", zegt Oosting bij FC Twente TV. "Met Ricky van Wolfswinkel eindigden we vaak de wedstrijden, we begonnen met Ugalde. We wisten dat we dat ook prima in konden vullen met Ricky, maar dat kan niet alleen met Ricky. Daar moesten we dus snel in schakelen. Uiteindelijk is dat Myron Boadu geworden."

Boadu was gelijk belangrijk bij zijn eerste wedstrijd voor FC Twente. Oosting: "In de thuiswedstrijd tegen RKC ging hij warmlopen en dat deed iets met het stadion, dat sidderde. De fans wilden dat hij zijn debuut ging maken. Dan staat hij net een paar seconden in het veld en maakt hij een goal. Dat was prettig voor hem."

Ook over Van Wolfswinkel is Oosting lovend. Had de trainer verwacht dat de 35-jarige spits het zo goed zou doen? "Hij is natuurlijk een superfitte man, maar hij is ook heel slim. Ook voetbaltechnisch en tactisch is hij zo belangrijk voor de groep." 

"Als je het hebt over groepsdynamiek en de normen en waarden van een elftal, dan was Ricky écht onze spits. Leeftijd is dan maar een getal. Ik ben heel erg blij met hem, en ik ben blij dat hij nog een jaar doorgaat", aldus Joseph Oosting.

Lees meer:
0 reacties