Joseph Oosting naar Ajax? "Zit tactisch ijzersterk in elkaar"

Joseph Oosting geeft aanwijzingen in De Grolsch Veste
Joseph Oosting geeft aanwijzingen in De Grolsch Veste Foto: © BSR Agency

Ajax moet in de komende maanden op zoek naar een nieuwe trainer. Lentin Goodijk constateert dat de club uit Amsterdam een 'wonderdokter' nodig heeft en noemt in het weekblad van Voetbal International onder andere de naam van Joseph Oosting als mogelijke opvolger van John van 't Schip.

"Zoekt het opnieuw een echte overperformer, dan zal de naam Joseph Oosting ook vallen", schrijft hij. "De 52-jarige Emmenaar is aan een indrukwekkend seizoen bezig bij FC Twente, dat voor het eerst sinds 2011 afkoerst op Champions League-voetbal", constateert de verslaggever.

"Met relatief beperkte middelen overklaste FC Twente onder meer het Ajax van Maurice Steijn. Zijn elftal zit tactisch ijzersterk in elkaar, Oosting blijft rustig en is vindingrijk in topwedstrijden", vervolgt hij enthousiast. "Er zijn meer Nederlandse trainers die goed presteren in de Eredivisie, zoals Rogier Meijer en Ron Jans, maar Oosting komt met Twente toch het dichtst bij het niveau dat Ajax nastreeft", aldus Goodijk, die ook een minpunt ziet.

"Oosting heeft zich bewezen als verbinder en bevlogen veldtrainer, maar als hoofdcoach van Ajax wordt er meer gevraagd", waarschuwt hij. "Net als Dick Schreuder, met wie hij samen de cursus volgde, kan Oosting niet terugvallen op ervaring de absolute top. Daarnaast heeft hij ook gewoon nog een doorlopend contract in Enschede", besluit Goodijk, die weet dat Oosting een verbintenis heeft tot medio 2025 (met een optie voor nog een jaar).

Lees meer:
0 reacties