Joseph Oosting op zijn hoede: "Moeten voorzichtig met hem zijn"

Joseph Oosting
Joseph Oosting Foto: © BSR Agency

Myron Boadu werd zondagmiddag na zijn doelpunt tegen Heracles Almelo (1-0) snel gewisseld. De spits van FC Twente had wat last van zijn hamstring.

Volgens Joseph Oosting was de wissel van Boadu van tevoren al ingecalculeerd. "Myron had de hele week al wat spanning op de hamstrings", legt de oefenmeester na afloop uit in de Telegraaf. "Hij is een explosieve speler en daar moet je voorzichtig mee zijn. We hebben ’m iets eerder moeten wisselen. Hopelijk blijft hij fit, want hij is een belangrijke speler voor ons in de beslissende fase van het seizoen."

Boadu had echter ook last van zijn hamstring. "Bij het weglopen na de goal begon hij een beetje op te zetten en bij de aftrap voelde ik ’m steeds meer komen. Dan moet je verstandig zijn. Ik wilde er eigenlijk niet uit, want ik wilde voor de tweede goal gaan", aldus de spits.

De spits, die afgelopen weekend weer in de basis mocht beginnen, zal nodig zijn de komende periode. FC Twente speelt midweeks tegen SC Heerenveen en zaterdagavond weer tegen Fortuna Sittard. Daarna wachten richting het einde van de competitie nog twee belangrijke wedstrijden tegen Ajax en AZ.

Lees meer:
0 reacties