Joseph Oosting tevreden: "Hij stond vanaf de eerste minuut aan"

Joseph Oosting in De Grolsch Veste
Joseph Oosting in De Grolsch Veste Foto: © Pro Shots

Joseph Oosting presteert uitstekend met FC Twente. De oefenmeester bezet met de Tukkers de derde plaats in de Eredivisie en staat vijf punten los van naaste belager AZ. Geen vuiltje aan de lucht dus voor Oosting, al zijn er ook voor de succesvolle hoofdtrainer weleens kopzorgen.

"Het lastigste van mijn vak is, dat je een speler moet vertellen dat hij niet speelt, terwijl je eigenlijk geen verklaring hebt", wordt Oosting geciteerd door de TC Tubantia. "Ik ben niet iemand die een lulverhaal wil ophangen naar een speler. Soms wordt het Pietje en dat is het dan. Niet omdat de ander minder is. Het is bij ons kiezen uit twee goeden."

Ook reageerde de oefenmeester op de ontladingen bij Gijs Smal en Joshua Brenet. Beiden waren voor het eerst sinds lange tijd weer bij een doelpunt betrokken. "De vragen die we over Joshua en Gijs kregen, waren terecht. Maar je moet oppassen dat je niet in een afrekencultuur terechtkomt, waarin mensen heel snel worden geslachtofferd."

"Deze week hebben we als staf gezegd: we houden aan het elftal vast. En dan is het heel mooi voor iedereen dat dat goed uitpakt. Ik heb veel gesprekken met ze gevoerd en ze wisten dat ze beter moesten gaan presteren. Brenet stond nu vanaf de eerste minuut aan en Gijs had een belangrijke rol bij een treffer", aldus Oosting.

Lees meer:
0 reacties