Joseph Oosting: "Toen was ik wel even emotioneel moet ik zeggen"

Mees Hilgers, Joseph Oosting en Michel Vlap vieren feest in Zwolle
Mees Hilgers, Joseph Oosting en Michel Vlap vieren feest in Zwolle Foto: © Pro Shots

FC Twente won zondagmiddag met 1-2 op bezoek bij PEC Zwolle en trainer Joseph Oosting was na afloop in de wolken. De oefenmeester, die met de Tukkers maar liefst 69 punten heeft gepakt in 34 wedstrijden, moest ook een traantje wegpinken. 

"Ik ben een emotionele trainer en een emotionele man", legt hij uit op de website van RTV Oost. "Dus ik ben na afloop gelijk even naar binnen gegaan om even een biertje te pakken met de staf. Toen was ik wel even emotioneel moet ik zeggen. Je wilt je altijd wel groot houden. Maar er zit veel arbeid in en er komt veel stress bij kijken", constateert Oosting, die zondag heeft genoten van de 'uitzwaaiactie' van de supporters. 

"Je ziet dan wat voor een impact het op de regio heeft", legt hij uit. "Alles was rood en de mensen zijn zo trots op de regio. Bij iedere viaduct stond een supportersschare. Dat is wel heel erg mooi. Het klinkt wat arrogant, maar toen dacht ik al dat het eigenlijk niet mis kon gaan. Ik kreeg gewoon kippenvel en de spelers ook", aldus Oosting, die zijn ploeg in de eerste helft nog niet zag scoren. 

"Maar Schendelaar keepte aardig en die pakte veel ballen", blikt hij terug. "Je hoort de tussenstand bij AZ wel. Dat wil je niet, maar je hoort het toch. Uiteindelijk maken we een goal na rust met Daan (Rots, red) en dan wordt het snel 1-1. Op een gegeven moment hoor je ook de stand in Alkmaar en dan denk je wat is daar aan de hand. Het was een rare wedstrijd, maar uiteindelijk wel dik verdiend."

Lees meer:
0 reacties