Joseph Oosting verdedigt spelers: "Niemand denkt dat bij ons"

Joseph Oosting rekent zichzelf nog absoluut niet rijk nu FC Twente comfortabel derde staat. De oefenmeester benadrukt dat er nog een hoop moet en kan gebeuren.

Vorig weekend verspeelde AZ twee punten, maar voor Oosting geen reden tot een feestje. "Het is prettig, maar ik trek geen flesje open als een concurrent punten laat liggen. Dat zal ik pas doen als we onze doelstelling hebben bereikt", vertelt hij aan 1Twente Enschede. "Wij moeten zelf zorgen dat we de wedstrijden blijven winnen. De energie en focus moet op onszelf liggen."

Zelf won FC Twente niet helemaal overtuigend van Vitesse. "We startten heel goed, maar we werden wat slordiger aan de bal. Voor rust gaven we twee kansen weg, waarvan zij er één maken. Na rust was het niet goed en hadden zij de betere kansen", blikt Oosting terug. "Door de wissels hebben we de wedstrijd weer naar ons toe getrokken en uiteindelijk gewonnen."

Oosting benadrukt dat het absoluut niet aan de instelling van de spelers lag. "Bij ons denkt niemand dat we het op tachtig procent kunnen doen. We weten dat we knetterhard moeten werken voor iedere meter", aldus de oefenmeester. "Als we dat doen kunnen we resultaat halen. Er zat geen gemakzucht in."

Lees meer:
0 reacties