Joseph Oosting verklaart keuze: "Daar hebben we op getraind"

Joseph Oosting tijdens een persconferentie
Joseph Oosting tijdens een persconferentie Foto: © BSR Agency

Carel Eiting krijgt zaterdagavond tegen Excelsior de voorkeur boven Matthias Kjolo. Ook dacht Joseph Oosting aan een basisplek voor Naci Ünüvar, maar dat is het uiteindelijk niet geworden.

FC Twente heeft nagenoeg een volledig fitte selectie. Dat geeft Oosting de nodige luxeproblemen, maar dat maakt hem niet uit. "Dat willen we graag. We willen meedoen en dan moet je concurrentie hebben", vertelt hij bij ESPN. "Tegen Feyenoord hadden we dat totaal niet en dan zit je met je handen in het haar, maar nu is iedereen aan boord."

Kjolo, die nagenoeg altijd mag beginnen bij FC Twente, start in Rotterdam op de bank. "Wij hebben vandaag denk ik veel de bal en willen er rechts omheen spelen. Als Carel daar met z'n linkerbeen speelt kunnen we zo aan de andere kant uitkomen", legt Oosting uit. "Dat is heel theoretisch, maar daar hebben we op getraind. Aan de voorkant is het mooi verteld, maar nu nog tussen de vier lijnen."

Ook Ünüvar kwam serieus in aanmerking voor een plek bij de eerste elf, maar Oosting houdt vast aan zijn vertrouwde aanvallers. "Daar hebben we nog lang over gediscussieerd. Naci is goed ingevallen, hij wordt steeds fitter en is heel voetbalvaardig. Misschien gebeurt het nog in de loop van de wedstrijd."

Lees meer:
0 reacties