Joseph Oosting vertelt hoe hij Koningsdag heeft gevierd: "Helaas"

Joseph Oosting
Joseph Oosting Foto: © Pro Shots

Joseph Oosting was zondagavond te gast bij het NOS-programma Studio Voetbal en de succesvolle oefenmeester van FC Twente kreeg als eerste de vraag of hij afgelopen weekend nog Koningsdag heeft gevierd.

"Nee. Hij (Willem-Alexander, red.) was wel in Emmen, waar ik geboren ben. Maar ik was bij mijn zoon", vertelt hij over zijn zoon Thijs, die vrijdagavond in actie kwam met Willem II. De club uit Tilburg kon kampioen van de Keuken Kampioen Divisie worden als directe concurrent FC Groningen werd verslagen. "We hadden er eigenlijk wel op gerekend, alleen we moeten dat uiteindelijk helaas een weekje uitstellen."

Willem II speelde in eigen huis met 1-1 gelijk tegen FC Groningen en daardoor staan de 'Tricolores' nog drie punten voor op Roda JC en vier punten op FC Groningen. Er zijn nog twee duels te gaan: vrijdagavond gaat Willem II op bezoek bij FC Dordrecht (de nummer vier) en een week later staat de thuiswedstrijd tegen Telstar op het programma. Saillant detail: in de laatste speelronde staan FC Groningen en Roda JC ook nog tegenover elkaar.

Lees meer:
0 reacties