"Joseph Oosting zorgde dat ik het plezier in voetbal terugkreeg"

Joseph Oosting
Joseph Oosting Foto: © Pro Shots

Voor amateurspits Yumé Ramos is Joseph Oosting een van de beste trainer die hij ooit gehad heeft. De oefenmeester hielp de aanvaller jaren geleden uit een diep dal.

Volgens Ramos onderscheidt Oosting zich enorm op het menselijke vlak. "Hij heeft de kwaliteiten om een groep bij elkaar te houden, maar ook om de groep voor de trainer door het vuur te laten gaan. Je merkt heel erg dat iedereen hetzelfde wordt belangrijk", legt de spits van de Groningse amateurclub Winsum uit in Tikkie Breed. "Veel trainers vinden nummer een tot elf heel belangrijk, maar als er iemand geblesseerd is hoor je ze niet meer." R

Ramos leerde Oosting kennen bij WKE'16. "Ik kwam uit een zwarte periode, ik was helemaal klaar met voetballen toen ik naar WKE ging", onthult hij. "Toen kwam Joseph en die zorgde dat ik het plezier weer terugkreeg. Dat was wel knap."

Dat Oosting tien jaar later een succesvolle Eredivisietrainer is, zorgt bij Ramos niet voor verbazing. "Ik weet dat hij die ambitie had. Hij had nog een hele weg te gaan, maar ik ben er niet verbaasd over", meent hij. "FC Twente is ook zo'n typische club die bij hem hoort."

Lees meer:
0 reacties