Joseph Oosting zucht bij zien van herhaling: "Zeg het maar..."

Joseph Oosting bij de spelersbus van FC Twente
Joseph Oosting bij de spelersbus van FC Twente Foto: © BSR Agency

FC Twente schoot woensdagavond uit de startblokken tegen SC Heerenveen. Al na dertien minuten spelen stond er een 0-2 voorsprong op het scorebord, maar toch wist de ploeg uit Enschede niet te winnen.

"Ik vond de hele wedstrijd van ons goed in alles wat we deden. Ik vond ook niet dat we heel slecht verdedigd hebben, maar we krijgen wel drie goals tegen. Ik vind dat we het heel goed hebben gedaan", was het oordeel van trainer Joseph Oosting na afloop bij ESPN. "De 3-3 staat wel op het bord, maar ik vind dat wij de overwinning hadden moeten pakken."

Van de drie Enschedese goals vond Oosting die van Ricky van Wolfswinkel de mooiste. "Die eerste goals was fantastisch uitgespeeld. Daar kan ik echt van genieten. Het is een geweldige bal van Daan (Rots, red.) en een aardige goal kan ik je verzekeren. Technisch vaardig, binnenkant voet in de verre hoek. Dit is een hele mooie goal. Daarna maken we snel de 0-2. Het enige wat ik mijn ploeg heb gezegd is dat ze zichzelf niet hebben beloond."

De coach gaat verder: "Dat zijn dan van die termen. Maar ik vind ook echt dat we onszelf niet hebben beloond. Ik vond ons nogmaals heel goed spelen. Natuurlijk ben je teleurgesteld dat je zo'n wedstrijd niet wint. Maar ik heb mijn jongens wel de complimenten gegeven."

"De manier waarop wij willen voetballen, of het nu uit of thuis is, en hoe we de goals hebben gemaakt. Daar moeten we verder mee gaan. Dat levert ons uiteindelijk onze ambitie op en dat is de derde plaats", aldus Oosting, die ook nog in gaat op het moment waarop Robin Pröpper misschien wel een strafschop had moeten krijgen: "Zeg het maar... We hebben er niets aan. Ik zit meer in hoe we gevoetbald hebben. De discussies over de uitwedstrijden van ons", zucht de trainer.

"Als ik zie hoe overheersend wij hebben gespeeld in het voetballen en het kansen creëren. Ik vind dat wij bovenliggend waren in alles."

Lees meer:
0 reacties