Joshua Brenet verdedigd: "Daar hebben wij niet veel mee te maken"

Joshua Brenet op de schouders van de spelers van FC Twente
Joshua Brenet op de schouders van de spelers van FC Twente Foto: © BSR Agency

FC Twente vierde zondagmiddag groot feest na het behalen van de derde voorrondes van de Champions League. Eén van de opvallende gezichten in het feestgedruis was Joshua Brenet, die door de club werd weggestuurd na een veroordeling wegens rijden zonder rijbewijs.

Brenet kwam echter niet uit eigen beweging het veld op, maar werd van de tribune gehaald door Daan Rots. "Ik weet dat iedereen hier altijd heel veel meningen over heeft, omdat Josh veroordeeld is en zo", reageert de voetballer tegenover Voetbal International. "Maar daar hebben wij als team nu in principe even niet zoveel mee te maken. Josh is ook een paar keer heel belangrijk voor ons geweest dit seizoen."

"Hij heeft ons bij vlagen ook veel beter gemaakt als team. Dan vind ik ook dat als wij de derde plek halen, dat hij daar onderdeel van is geweest en het feestje mee mag vieren", vervolgt hij. Wat de mensen hiervan vinden, interesseert Rots niet. "Ik vind dat wij dit verdiend hebben als team, en dat wij als team bepalen dat hij er deel van mag uitmaken."

"Josh zat toevallig naast mijn ouders. Ik zwaaide naar ze, toen zag ik Josh staan en dacht: hij moet erbij. Dus toen liep ik naar hem toe en zei: 'Josh, komen jij'. Hij zit gewoon in mijn hart. Dan vind ik het mooi dat hij dit met ons kan meevieren", aldus Rots.

Lees meer:
0 reacties