Kaj Sierhuis maakt indruk: "Ik zie hem wel bij FC Twente spelen"

Kaj Sierhuis
Kaj Sierhuis Foto: © Pro Shots

Freek Jansen is erg onder de indruk van Kaj Sierhuis dit seizoen. De spits van Fortuna Sittard zit qua doelpunten nu in de dubbele cijfers, en Jansen denkt dat de aanvaller klaar is voor een topclub. Al denkt de voetbaljournalist ook dat een club in de Nederlandse subtop een goede keuze zou kunnen zijn voor Sierhuis.

"Ik vind het echt een goede spits", begint Jansen bij Voetbal International. "Het is een klassieke spits, waarbij je gewoon lekker voorzetjes kan geven en hij maakt van niets iets. Hij kwam natuurlijk bij Ajax door, en ik herinner me nog een duel tegen Heracles."

"Kasper Dolberg was toen de spits, maar werd die wedstrijd gespaard", vervolgt Jansen. "Toen moest Sierhuis als jong ventje beginnen, maar hij speelde die wedstrijd teleurstellend. Toen heeft hij dat seizoen nog wel bij het eerste elftal gehangen, maar hij kon niet die stap maken."

PSV-watcher Marco Timmer ziet Sierhuis nu imponeren bij Fortuna, terwijl hij al een aantal blessures heeft gehad in zijn loopbaan. "Ik denk dat hij ook voelt dat hij geen tijd meer te verliezen heeft, na zo'n knieblessure. Als je bij Fortuna elf goals kan maken, dan wil ik het wel eens zien bij een topclub. Ik zie hem wel bij FC Twente spelen, als Myron Boadu teruggaat naar AS Monaco. Of bij AZ, waar Pavlidis weggaat."

Jansen noemt nog een optie in de Eredivisie: "SC Heerenveen zou ook perfect kunnen. Die zetten Pelle van Amersfoort in de spits, terwijl het een middenvelder is. Dat zou voor Sierhuis een topkeuze zijn." Timmer: "Sierhuis wil heel graag een stap maken."

De PSV-watcher is lovend over de spits. "Het is geen luie spits. Hij wil altijd meevoetballen en afjagen." Jansen sluit af: "Ik zie hem wel van Fortuna naar FC Twente gaan, al blijf ik SC Heerenveen ook een interessante keuze vinden", aldus Freek Jansen.

Lees meer:
0 reacties