Kalma blijft bij FC Twente: "Volgens mij is er altijd interesse"

Fenna Kalma juicht na haar goal tegen PSV
Fenna Kalma juicht na haar goal tegen PSV Foto: © Pro Shots

FC Twente Vrouwen liet deze winter geen speelsters vertrekken. Wel kwam er een iemand bij: Naomi Pattiwael. Joran Pot, trainer van de ploeg uit Enschede, is blij met die ontwikkeling.

"Ik ben blij dat niemand weg is gegaan en dat we met deze groep verder kunnen. We hebben natuurlijk een paar blessures, dus het is heel prettig dat er iemand bij is gekomen met specifieke kwaliteiten", doelt Pot in gesprek met Vrouwenvoetbalnieuws.nl op Pattiwael, die in het verleden bij PSV speelde. "Ze is een toevoeging voor deze groep. We hebben nog een mooie reeks te gaan en met name aan het einde van het seizoen komen er nog een paar grote teams. We moeten een sterke selectie houden en ik ben blij dat het zo is."

Momenteel ontbreken Ella Peddemors, Kayleigh van Dooren en Anna-Lena Stolze door blessures bij FC Twente. "Voor Ella en Kayleigh is het helaas einde seizoen. Voor Anna-Lena Stolze hopen we dat het seizoen wat langer kan duren en dat ze daar nog wat kan meedoen. We hopen dat zij nog gaat aansluiten", aldus de trainer.

Of er ook interesse is geweest in topscorer Fenna Kalma, die dit seizoen al 21 keer wist te scoren? "Volgens mij is voor iemand die zoveel goals erin legt, vorig seizoen en ook dit seizoen, altijd interesse", zegt Pot met een glimlach. De Friese spits maakt het seizoen dus sowieso af in Enschede.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand