Kan Telstar stunten tegen Twente? "We kregen toen de beste kans"

Telstar Vrouwen
Telstar Vrouwen Foto: © Pro Shots

Ajax kan aankomend weekend nog kampioen worden van de Azerion Vrouwen Eredivisie op één voorwaarde. Telstar moet dan namelijk FC Twente afhouden van de winst. In gesprek met het Parool reageert technisch directeur Hans de Winter.

De Winter weet dat Telstar stunten kan. Begin dit seizoen hield de ploeg namelijk Ajax op 0-0. “Toen kregen wij tien minuten voor tijd de beste kans van de wedstrijd,” vertelt hij. Echter verloor Telstar ook met 7-0 van Twente. “Dat was de competitiestart. Omdat we na de eerste twee wedstrijden een paar weken vrij hadden, hebben we die beschouwd als verlengde voorbereiding,” aldus De Winter. “We kwamen toen van ver.”

Het verschil tussen Telstar en Twente en Ajax is enorm. De begroting van Telstar ligt rond de vier ton, terwijl die van Twente rond de 1,5 miljoen euro ligt en die van Ajax zelfs rond de 2 miljoen. Daarnaast komen er maar gemiddeld 400 bezoekers bij een thuiswedstrijd. Toch wil De Winter de doelstellingen niet bijstellen. "We willen binnen een paar jaar in de bovenste helft van de ranglijst staan. Als de speelsters meer tijd kunnen besteden aan voetbal, gaan de prestaties omhoog en trek je meer publiek.”

Dat zou de KNVB zich moeten aantrekken, vindt De Winter. “De bond wil het gat met de competities in landen als Engeland en Spanje verkleinen, maar komt financieel niet over de brug. In Duitsland krijgen clubs veel meer steun. Twee jaar geleden ging de KNVB akkoord met ons plan om geleidelijk te groeien naar twaalf contractspelers. Op die manier kunnen we meer geld steken in de jeugdopleiding. Met wat er nu voorligt, gaat bijna alles straks op aan salarissen, tenzij we onze begroting met een paar ton weten te verhogen.”

Toch waakt De Winter voor een 'zielig verhaal'. “We zijn niet zielig. Maar feit is dat geen enkele club in de eredivisie er geld aan overhoudt. En nu wil de KNVB tijdens de wedstrijd de regels veranderen. Dat is eigenlijk niet eerlijk", zegt de technisch directeur. 

Lees meer:
0 reacties