Kaptein bereidde zich voor op 'Chelsea': "Mocht ik het proberen"

Wieke Kaptein maakt deze zomer de overstap naar Chelsea. Om zich al een beetje voor te bereiden op het feit dat ze straks op zichzelf woont, ging de 18-jarige middenveldster van FC Twente Vrouwen afgelopen winter uit huis.

Ze trok in bij ploeggenoten Caitlin Dijkstra, Marisa Olislagers en Danique Kerkdijk. "We worden altijd samen wakker, gaan we ontbijt maken. Meestal maakt Danique de shakes, dan kunnen wij nog iets langer liggen. Ze is altijd als eerste wakker. En dan rijden we, vaak samen, naar de club", vertelt Kaptein bij FC Twente TV.

De middenveldster wilde vorig jaar twee weken proberen om uit huis te gaan. "Dat had ik gevraagd aan Caitlin. Toen mocht ik het hier proberen. Sindsdien ben ik eigenlijk nooit meer weggegaan", zegt de OranjeLeeuwin. "Ik heb het echt heel erg naar mijn zin, hier met die meiden. Ik ga natuurlijk naar Chelsea, dus dan is de stap misschien iets kleiner om van mijn 'huis huis' naar Londen te gaan. Nu is de stap ietsjes kleiner, heb ik veel dingen al geleerd."

Heel ver verwijderd van haar ouderlijk huis was Kaptein echter niet de afgelopen maanden: "Mijn ouders wonen vlakbij, dat is wel fijn. Ze wonen, denk ik, tien, twaalf minuutjes rijden verderop. Dat is wel chill."

Lees meer:
0 reacties