Wieke Kaptein droomt van Olympische Spelen: "Heel mooi toernooi"

Wieke Kaptein
Wieke Kaptein Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen spelen vrijdag de halve finale van de Nations League tegen Spanje. De ploeg van bondscoach Andries Jonker heeft nog een appeltje te schillen met de Spanjaarden, die op het WK in de kwartfinale te sterk waren voor Oranje.

"Spanje heeft natuurlijk een heel goed team. Ze zijn een heel voetballend team, dat is lastig. Als we naar onszelf kijken, denk ik dat wij ook echt een heel goed team hebben. We kunnen ze echt wel pakken", is Wieke Kaptein bij Studio Voetbal zelfverzekerd. De jonge middenveldster kampt nog niet met zenuwen: "Maar ik denk dat we er wel heel veel zin in hebben."

Als Oranje weet te winnen van Spanje, gaan de Leeuwinnen naar de Olympische Spelen. Jonker stelde eerder nog voor om een O23-ploeg naar dat toernooi te laten gaan, zoals ook bij de mannen het geval is. De speelsters willen daar echter niet aan. "We zijn allemaal voetballers, we willen prijzen pakken."

"Het is gewoon een heel mooi toernooi om mee te maken. Het is een keer in de vier jaar. Als ik voor iedereen kan spreken, willen we de prijs pakken en willen we zeker naar de Olympische Spelen", zegt Kaptein. Voor veel speelsters zijn de Spelen het hoogst haalbare, maar voor de speelster van FC Twente Vrouwen is dat het WK.

"Ik vind het WK wel echt het vetst. De Olympische Spelen zijn ook heel groot, natuurlijk. Maar om een WK mee te maken... Dat was echt heel uniek. Ik denk dat daar wel een verschil in zit", aldus Kaptein.

Lees meer:
0 reacties