Kaptein lacht: "Ik ben nog steeds de grootste clown van de groep"

Wieke Kaptein in de warming-up bij FC Twente
Wieke Kaptein in de warming-up bij FC Twente Foto: © BSR Agency

Wieke Kaptein neemt na dit seizoen afscheid van FC Twente Vrouwen. De 18-jarige middenveldster maakt ook deze voetbaljaargang indruk in Enschede, maar toch blijft Kaptein nuchter.

"Ik wil Twente zo goed mogelijk achterlaten", zegt Kaptein, die deze zomer naar Chelsea vertrekt, tegenover Trouw. De jongeling genoot bij FC Twente Vrouwen. "Bij Twente heerst er een familiegevoel. Je kunt zijn wie je bent en zeggen wat je wil. Wij gaan voor elkaar door het vuur. Daarom wil ik het hier, met deze meiden, zo graag afsluiten met een kampioenschap."

Kaptein kreeg op vijftienjarige leeftijd een profcontract in Enschede. "Natuurlijk word je aangepakt als er iets fout gaat. Dat is logisch. Maar ze waren vooral heel lief. Hoewel sommige ploeggenoten twee keer zo oud waren, voelde ik me gelijk thuis", legt de OranjeLeeuwin uit.

De middenveldster zette enorme stappen en belandde de afgelopen jaren in de spotlights. "In Enschede zijn mensen best wel nuchter. Dat helpt. Het is met mij heel snel gegaan. Ik weet dat het belangrijk is om met beide benen op de grond te blijven staan. Mijn ouders hebben me geleerd om altijd gewoon mezelf te blijven."

Ze vervolgt: "Tegen mijn vriendinnen bij Twente heb ik ook gezegd dat ik het graag hoor als ze merken dat ik niet meer normaal doe. Van de druk heb ik nooit last gehad. Ik voetbal gewoon. Nu ik ouder word, merk ik wel dat ik er iets meer over nadenk. Er wordt natuurlijk steeds meer van je verwacht."

"Of misschien voel ik dat zelf vooral: oké, ik moet me nu meer gaan bewijzen. Maar dat is eigenlijk onzin, want ik ben nog maar achttien jaar", aldus Kaptein. "Misschien ben ik wel wat sneller volwassen geworden, omdat de anderen zoveel ouder zijn. Maar ik ben nog steeds de grootste clown van de groep hoor", sluit ze af met een lach.

Lees meer:
0 reacties