Karim El Ahmadi snapt niks van Oosting-besluit: "Niet echt slim"

Karim El Ahmadi bij ESPN
Karim El Ahmadi bij ESPN Foto: © NESimages

Karim El Ahmadi snapt niks van het besluit van trainer Joseph Oosting om Robin Pröpper vroegtijdig naar de kant te halen. De captain werd na iets minder dan een uur spelen gewisseld omdat hij een gele kaart op zak had.

De verdediger was ook gewaarschuwd door scheidsrechter Danny Makkelie, zo legde Oosting na afloop uit. "Het is een afweging en ik heb hem uit angst voor een tweede gele kaart gewisseld", zei de trainer. El Ahmadi snapt het niet: "Ik vind het niet slim om Pröpper eraf te halen in de 57e minuut. Het staat 1-1, dus dan ben je er eigenlijk al", is zijn oordeel bij ESPN.

"Volgende week speel je tegen Volendam in eigen huis. Met alle respect voor hen, maar die moet je ook gewoon kunnen winnen met Pröpper er niet bij", is het oordeel van de voormalig voetballer. "Ik denk dat je dan vandaag met Pröpper gewoon het risico had moeten nemen."

"Ook al zou hij dan die tweede vandaag pakken, het was gewoon belangrijk dat je gelijkspel binnen zou halen. Dan was je er namelijk, dus daarom vind ik dat niet echt een hele slimme keuze", aldus El Ahmadi.

Lees meer:
0 reacties