Karnebeek blikt terug: "Die ramp was voor mij een enorme schok"

André Karnebeek
André Karnebeek Foto: © BSR Agency

André Karnebeek droeg jarenlang het shirt van FC Twente. De oud-verdediger begon zijn voetballoopbaan echter bij naamgenoot vv Twenthe uit Goor.

"Maar die twee clubs hebben niks met elkaar te maken", vertelt Karnebeek in gesprek met De Telegraaf. "Via de regionale selectie kwam ik in beeld bij FC Twente. Ik stroomde versneld door naar het eerste elftal. Dat had met de vliegramp van het Kleurrijk Elftal te maken. Andy Scharmin kwam daarbij om het leven. Ik moest hem vervangen. Ik had nog met zijn broer Patrick in de jeugd gevoetbald. Die ramp was voor mij een enorme schok."

Karnebeek speelde tussen 1989 en 2001 in het eerste elftal van FC Twente, maar verkaste daarna naar Dunfermline Athletic. "Schotland is een mooi land, met veel aardige mensen. Maar door blessures heb ik er amper gespeeld. Bij De Graafschap heb ik mijn loopbaan afgesloten", aldus Karnebeek, die nu volledig uit het betaald voetbal weg is.

"Het ging mij om het spel en niet om alles wat eromheen hing", geeft hij aan. "Ik heb bij een bouwmaterialengroothandel gewerkt en ben koerier geweest bij DHL. Nu doe ik al jaren dit werk. Ik ben in de vestiging in Bentelo verkoper (bij Distel, red.). We verhandelen alles wat met dieren, de tuin en het agrarische bedrijf te maken heeft. En we verkopen ook werkkleding.”Ik voetbal nog in de 35 plus van TVO. En dan is er nog mijn boerderij. Ik woon op een landgoed. Ik heb paarden. Dan heb je grond nodig. Achter de gevel is de boerderij helemaal verbouwd. Ik heb veel bomen moeten planten. Een landgoed moet voor 70 procent omheind zijn."

Lees meer:
0 reacties